Site icon Editia de Dimineata

Facem Bine și ATLAS lansează o linie telefonică pentru victimele violenței

În urma promulgării recente de către președintele Klaus Iohannis a legii brățărilor electronice de monitorizare a agresorilor, Facem Bine și ATLAS lansează un helpline pentru victimele violenței, menit să le încurajeze să vorbească despre situația în care se află cu specialiști licențiați și verificați, la linia telefonică 0371 709 977 disponibilă 24/7.

În România, în care o femeie este bătută la 30 de secunde, iar 60% dintre români consideră că violența împotriva femeilor este justificată, în ultimul an, 21.600 de femei au cerut ajutorul în situații de violență domestică, iar 8.393 dintre ele au beneficiat de ordine de restricție împotriva agresorilor lor. Cu toatea cestea, prea puține femei vorbesc și mai puține apelează la autorități, căci doar ordinele de restricție nu le protejau de fiecare dată de agresori.

„Tăcerea ta este arma lui” este o campanie realizată de Facem Bine și susținută de ATLAS, care-și propune să încurajeze mai multe femei, victime ale abuzului domestic, să rupă tăcerea și să contacteze specialiștii ATLAS, psihoterapeuți cuexperiență în gestionarea situațiilor de violență. Pe lângă suportul telefonic, disponibil nonstop la 0371 709 977, pe Facembine.atlas.app sunt disponibile articole destinate atât victimelor cât și celor care pot recunoaște și sesiza un context abuziv, ce detaliază subiectele:

 

Pe site, de asemenea, pot fi publicate și povești ale victimelor, anonime sau semnate, tot pentru a susține și inspira alte femei să vorbească, să ceară ajutorul și să facă primii pași în afara situației abuzive în care se află.

Exit mobile version