Site icon Editia de Dimineata

Faceți cunoștință cu primarul care a interzis ninsoarea în localitatea sa

Sursa: renasterea.ro

Primarul francez din Raillencourt-Sainte-Olle (Nord) a emis marți, 23 ianuarie, un decret municipal pentru a interzice ninsoarea în orașul său, relatează Voix du Nord. Un mod de a critica numeroasele reclamații primite în timpul precedentului episod de ninsoare de la jumătatea lunii ianuarie.

”Articolul 1: începând de azi, este interzisă ninsoarea pe teritoriul localității Raillencourt-Sainte-Olle”…scrie în document. Decizia municipală, care, conform articolului 2, ”va fi afișată în locurile obișnuite”, este motivată clar: ”Având în vedere episodul de ger din perioada 17-21 ianuarie”, … ”Având în vedere ninsorile și ploile înghețate din această perioadă”…

Oficial, primarul își justifică decizia „având în vedere observațiile administratorilor care consideră că serviciile municipale nu și-au îndeplinit în mod corespunzător misiunea de deszăpezire și tratare cu soluție salină a tuturor drumurilor municipale”.

În faţa presei, Bernard De Narda a explicat că el, la fel ca adjunctul său pentru lucrări și mediu de locuit, a primit numeroase mesaje și apeluri de la alegătorii săi. „Telefoanele noastre s-au încins pentru că am primit atât de multe apeluri. Și de ce? Patru centimetri de zăpadă?”, a ironizat el. Primarul a continuat: „În urmă cu șaizeci de ani, era altfel de zăpadă și nu erau nici pluguri de zăpadă… Și oamenii făceau aranjamente pentru a merge la muncă. Trebuie să învățăm să respectăm anotimpurile, să nu trăim de pe-o zi pe alta”.

Potrivit edilului, unii locuitori ai comunei au dat dovadă de lipsă de respect, postând mesaje uneori virulente în care critică gestionarea de către primărie a episodului meteorologic. „Primarul nu poate fi tras la răspundere pentru toate!”, spune el, primăria precizând că „este imposibil ca municipalitatea să investească în utilaje eficiente de deszăpezire”.

Exit mobile version