Site icon Editia de Dimineata

Faceți cunoștință cu vicepreședintele Surinamului. Are 50 de copii, e urmărit de Interpol și tocmai a debutat în fotbalul mare!

Ati auzit de Ronnie Brunswijk? Probabil, nu. Este vicepreședintele Surinamului, are 60 de ani, și tocmai a debutat într-un meci în Liga de fotbal CONCACAF. Pentru cine nu știe, CONCACAF este un fel de FIFA, cu atribuții peste America de Nord, Centrală și trei țări din America de Sud – Guyana, Surinam, Guiana Franceză.

Cum de a debutat la 60 de ani în fotbal? Pentru că poate! Brunswijk este și patronul clubului așa că, vă dați seama, era greu să piardă ocazia.

Echipa sa se numește Inter Moengotapoe și a pierdut meciul cu CD Olimpia din Honduras cu scorul categoric de 0-6.

Evident că eșecul I se datorează. Brunswijk a jucat 54 de minute în meci, fiind în atac împreună cu unul dintre fiii săi, scrie Footballtransfers. Patronul a purtat și banderola de căpitan cât a fost pe teren.

Din câte se vede, degeaba.

Acum, partida este și anchetată de oficialitățile din fotbal, care dețin o filmare cu Ronnie Brunswijk, în vestiar, dând bani echipei adverse, după meci. Vă sună cunoscut?

Afaceri cu droguri, 50 de copii și alte aventuri

Brunswijk a profitat de partida de acasă ca să se remarce, pentru că nu poate părăsi țara. Ar fi arestat imediat.

Numele său este pe lista celor căutați de Interpol. În 1999, justiția olandeză l-a condamnat în lipsă pe surinamez la 10 ani de închisoare pentru trafic de droguri.

Brunswijk este fost sergent în armată și în 1980  participat alături de  Desi Bouterse (președinte 2010-2020) la răsturnarea guvernului. Pe atunci Brunswijk era bodyguardul lui Bouterese.

De viața și cariera sa politică se leagă multe întîmplări. În vara lui 2020 a fost diagnosticat cu Covid. La ieșirea din spital, în semn de apreciere față de personalul sanitar a donat trei mașini asistentelor care nu aveau mijloc de transport propriu cu care să vină la serviciu.

Și în fotbal a avut multe derapaje. A construit un stadion pentru echipa sa de fotbal, stadion pe care l-a botezat cu numele său. În timpul unei partide de fotbal din 2005 a amenințat cu pistolul mai mulți jucători, faptă pentru care a fost suspendat pentru cinci ani. Ulterior, sentința a fost suspendată din lipsă de probe…

Conform Marca.com, Brunswijk are și 50 de copii.

Foto – Marca.com

 

Exit mobile version