Site icon Editia de Dimineata

Fără imigranți, Austria s-ar prăbuși. Ce spun ultimele cifre

Populația Austriei a crescut anul trecut, în ciuda unui spor negativ. Practic, de trei ani de zile numărul deceselor era mai mare decât cel al nașterilor.

Motivul îl reprezintă, evident, imigranții.

Populaţia totală a Austriei a crescut anul trecut la peste 9 milioane de locuitori, în parte datorită afluxului de ucraineni care au fugit de invazia Rusiei.

Aproape 137.000 de persoane au imigrat în Austria în 2022, a anunţat Biroul de statistică din Austria, iar aproape jumătate dintre ei provin din Ucraina. Numărul noilor sosiţi se ridică la mai mult decât cel înregistrat la vârful crizei refugiaţilor, în 2015. Dintre aceştia, 67.000 de persoane au venit din Ucraina.

Comparație cu România

Totuși, la o populație aproximativ 50% din cea a României, sporul negativ al țării a fost în 2022 de aproximativ  – 10.000 de persoane (nașteri minus decese), în timp ce în România cifra este uriașă, de zece ori mai mare (peste 100.000 de persoane).

Practic un oraș cu o populație de dimensiunea Buzăului dispare în fiecare an din România, iar anul 2021, din cauza pandemiei diferența dintre nașteri și decese a fost de peste – 140.000 de persoane.

Exit mobile version