Site icon Editia de Dimineata

Farmaciștii critică legalizarea canabisului

Cannabis essential oil in the vial. Herbal medicine. Naturopathy.

Olandezii probabil că se amuză copios când văd că în alte țări, unele vecine, legalizarea canabisului naște noi și noi controverse.

Uniunea Farmaciștilor din Germania a criticat inițiativa Guvernului de a legaliza canabisul și de a permite comercializarea acestuia în farmacii.

“Nu putem accepta rolul nostru de dealer”, acuză Uniunea farmaciștilor din Nordrhein.

CITIȚI ȘI:

Germania va legaliza canabisul recreațional. Care sunt țările din Europa unde “se poate”

Legalizarea canabisului a fost un punct clar în programul coaliției de guvernare și a fost asumată de ministrul Sănătății Karl Lauterbach (SPD).

“Uniunea farmaciștilor din Germania se opune în mod ferm legalizării consumului de canabis în scop recreativ, dar și comerciazării în farmacii. Nu are niciun sens să intrăm într-o competiție cu comercianți privați. Oricum nu cred că se va legaliza prea curând. Sunt impedimente dinspre legislația internațională și cea UE”, se arată într-un comunicat al farmaciștilor, citat de Der Spiegel.

Noua inițiativă prevede că orice persoană este îndreptățită să procure și să dețină până la 30 de grame de canabis pentru consum propriu. Orice depășire duce la dosar penal.

Statul își propune să reglementeze producția, transportul și comercializarea produsului pe bază de licențe controlate și emise de stat, inclusiv în farmacii.

Producția privată de canabis va fi posibilă în anumite condiții. “Trei plante pro adult, care va fi responsabil direct ca acestea să nu ajungă la minori”, scrie sursa citată.

Canabis medicinal

De multă vreme, canabisul nu mai este considerat doar un drog, ci îi sunt recunoscute și meritele terapeutice, în special ameliorarea durerii extreme. Aceasta este și concluzia la care au ajuns experții Institutului Național pentru Medicamente și produse medicinale din Germania.

Firma Prohibition Partners a anunțat că piața pentru canabisul medicinal va depăși 3,1 miliarde euro până în 2025. Firma germana SynBiotic va fi unul dintre principalii importatori de canabis și mizează totul pe legalizarea produsului.

“Prin legalizarea produsului mizăm pe o explozie a încasărilor și a profitului”, a confirmat directorul celor de la SynBiotic, Lars Muller.

Exit mobile version