Site icon Editia de Dimineata

Federația Internațională a Jurnaliștilor a suspendat Uniunea Jurnaliștilor din Rusia

Rusia și propaganda ei de stat au fost suspendate din calitatea de membru de către Federația Internațională a Jurnaliștilor (IFJ), anunță The Washington Post.

IFJ a anunțat că a suspendat calitatea de membru a principalului sindicat de jurnalism din Rusia, după ce acesta a stabilit filiale în regiunile ocupate de Rusia din Ucraina.

„IFJ este o organizație construită pe baza solidarităţii internaționale, pe principii de cooperare între sindicatele membre și respectul pentru drepturile tuturor jurnaliştilor. Acţiunile Uniunii Jurnaliştilor din Rusia de înfiinţare a patru filiale în teritoriile ucrainene anexate au spulberat în mod clar această solidaritate și au semănat diviziuni între sindicatele surori”, afirmă președinta IFJ, Dominique Pradalie, într-un comunicat.

Șeful Uniunii Jurnaliștilor din Rusia a declarat pentru agenția de presă de stat rusă TASS că acest demers este o încălcare a cartei IFJ și va dăuna financiar organismului mondial, întrucât nu va mai primi cotizațiile substanțiale de membru de la Rusia.

Sursa foto: captură video dintr-unul dintre programele de propagandă de la televiziunea rusă

 

 

Exit mobile version