Site icon Editia de Dimineata

Pentru că a întârziat la zbor, o femeie a spus că există o bombă în avion

În 6 septembrie, Marina Verbitsky (46 de ani) a sosit la Aeroportul Internațional Fort Lauderdale-Hollywood din Florida, împreună cu soțul și fiul ei, dar au ajuns prea târziu: avionul era pe punctul de a decola. Verbitsky a spus unui angajat al liniei aeriene că trebuie să urce în avion, deoarece fiul ei avea școală. Dar, când i s-a spus că este prea târziu pentru a urca, ea a început să-i jignească pe angajații de la JetBlue. În cele din urmă, le-a spus că bagajele sale conțin o bombă.

Femeia a fost arestată și decolarea avionului a fost întârziată; pasagerii au fost debarcați, înainte ca autoritățile să cerceteze avionul. Evident, n-au găsit nicio bombă.

Verbitsky se confruntă acum cu o acuzație de raportare falsă privind amplasarea unei bombe, a unui exploziv sau a unei arme de distrugere în masă. Cauțiunea ei a fost stabilită la 10.000 de dolari, iar un judecător a ordonat să i se facă o evaluare a sănătății mintale. Femeia a plătit cauțiunea și a ieșit a doua zi din arest.

Presupusa amenințare cu bombă reprezintă ultimul caz de pasageri care au creat probleme companiilor aeriene în ultimele luni. Ea este cel puțin a doua persoană acuzată că a amenințat cu bomba pe aeroportul Fort Lauderdale în ultimele două luni.

 

Oficialii Administrației Federale a Aviației au declarat că acest comportament s- a înrăutățit în timpul pandemiei. În august, agenția a spus că a primit aproximativ 3.889 de rapoarte de „comportament indisciplinat” al pasagerilor companiilor aeriene, rezultând amenzi de un milion de dolari.

Exit mobile version