Site icon Editia de Dimineata

Femeie cu Sindromul Down, campioană olimpică și fotomodel

Chelsea Werner a reușit să spargă mai multe bariere pentru persoanele cu dizabilități și să le inspire. Ea s-a născut cu Sindromul Down și nu a învățat să meargă până aproape de vârsta de 2 ani, dar a avut încă de mică apetit pentru sport.

La vârsta de opt ani, Chelsea a început să participe la diverse competiții: fotbal, înot și gimnastică. Părinții au încurajat-o prin înscrierea ei la antrenamentele de gimnastică Special Olympics. Antrenorul a pregătit-o să concureze la Campionatele Naționale Speciale de Gimnastică din 2012, iar Chelsea a ieșit pe primul loc. De atunci, ea a câștigat trei campionate naționale.

A fost apoi recrutată de agenția de modelling We Speak din New York, în 2016 și i s-a oferit un contract. Prima slujbă a fost pentru marca de îmbrăcăminte H&M și fotografiile au fost făcute în Havana, Cuba. De atunci, Chelsea a călătorit mult și a făcut destul de multe campanii pentru Aerie, Tommy Hilfiger, Summersault Swimwear, Target și multe altele. Chelsea a apărut chiar și pe coperta revistei Teen Vogue și a defilat la Săptămâna Modei din New York.

Chelsea susține că industria modei este dificilă pentru toate modelele. Cu toate acestea, în ciuda numeroaselor provocări din propria ei viață, ea se descrie ca o persoană foarte pozitivă, care nu renunță niciodată. Fata își expune viața și promovează incluzivitatea pe pagina sa de Instagram, unde a adunat peste 181.000 de urmăritori și mii de aprecieri.

Foto: Showtimewerner, Instagram

Exit mobile version