Site icon Editia de Dimineata

Ferrari deschide o nouă linie de producție, DOAR pentru vehiculele electrice

Ferrari intenționează să își extindă semnificativ fabrica din nordul Italiei, de la Maranello, ca parte a strategiei de electrificare pe care o va dezvălui în timpul unei ședințe informative foarte așteptate în această săptămână, scrie Bloomberg.

Producătorul auto  a cumpărat spațiu în apropierea uzinei sale din Maranello și a început să deschidă drumul pentru o a treia linie de producție care va fi dedicată fabricării de vehicule hibride și electrice, au declarat persoanele, care au cerut să nu fie identificate deoarece informațiile sunt private. De asemenea, extinderea va include probabil și un nou centru de cercetare și dezvoltare a bateriilor, au spus acestea.

Ferrari va spune mai multe despre acest proiect în timpul zilei piețelor de capital din 16 iunie, când se așteaptă ca directorul general Benedetto Vigna să facă lumină în ceea ce privește strategia EV a Ferrari și să prezinte planul său de afaceri pentru următorii patru ani.

Se pare că fostul director executiv de la STMicroelectronics NV a fost adus pentru a accelera trecerea de la motoarele cu 12 cilindri și puterea de patru cifre pentru care este cunoscut constructorul auto.

S-ar putea să fie nevoie de cheltuieli mari înainte ca Ferrari să lanseze primul său vehicul pur electric în 2025 cel mai sigur. Analiștii de la Citi spun că se așteaptă ca „investițiile structural mai mari să tragă în jos randamentele”.

Imagine – Ferrari SF90 Stradale, primul hibrid al italienilor

Exit mobile version