Editia de Dimineata

Festival de benzi desenate istorice, la Muzeul Național de Istorie

În perioada 2 – 6 iunie 2021, sunteți invitați lângă copia Columnei lui Traian, la Muzeul Național de Istorie a României, unde se va desfășura festivalul „Povestiri istorice în benzi desenate” ce va prezenta, atât online cât și offline, publicului larg, banda desenată academică cu subiect istoric. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Tema acestei ediții este „Dacii și Romanii”. Expoziția va cuprinde benzi desenate din anii ’70 până în prezent, așadar vor expune artiști BD din toate generațiile. Istorici de renume se vor alătura evenimentului cu prezentări special realizate pentru acest festival. Nu vor lipsi nici lansările și prezentările de albume și reviste BD cu subiect istoric publicate anul acesta. Pentru cei mici, se vor organiza ateliere online de benzi desenate, cu participare gratuită, urmate de un concurs cu premii.

În premieră, lângă copia Columnei lui Traian din sala Lapidarium a Muzeului Național de Istorie a României, vor fi expuse planșe în original și planșe cu reproduceri din publicații BD din colecția Szasz Andrei, semnate de maeștri ai benzii desenate românești:

 

În paralel cu expoziția de benzi desenate, organizatorii au pregătit o serie de materiale video cu interviuri și demonstrații de desen, cu o parte dintre artiștii mai sus menționați.

Evenimentul, inițiat de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu, coordonat de jurnalista Mădălina Corina Diaconu și realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României, este dedicat copiilor, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Exit mobile version