Site icon Editia de Dimineata

Festival de Film la Eforie  Sud

Festivalul Cinemascop se va desfăşura, în perioada 1 – 7 august, la Grădina de vară din Eforie Sud, urmând să fie proiectate filme europene şi să se organizeze ateliere pentru copii.

Cea de-a V-a ediţie a evenimentului, organizat de Centrul Ceh Bucureşti şi EUNIC România, va fi deschisă cu pelicula „Şarlatanul”, regia Agnieszka Holland, o coproducţie Polonia, Cehia, Irlanda, Slovacia. Filmul spune uluitoarea poveste a unui om înzestrat cu abilităţi curative excepţionale, care încearcă să îşi croiască drum în totalitarismul anilor 1950.

Filme din program

În cadrul festivalului vor mai fi prezentate peliculele „Berliner” regia Marian Crişan (România) – 2 august, „Băiatul trebuie să iasă la aer” regia Caroline Link (Germania) – 3 august, „Toată lumea pe punte” regia Guillaume Brac (Franţa) – 4 august, „Fortăreaţa” regia Yurii Kovaliov (Ucraina) – 5 august, „Britt-Marie a fost aici” regia Tuva Novotny (Suedia) – 6 august şi „Havel” regia Slavek Horak (Cehia) – 7 august.

Pe 6 august, de la ora 19,30, va fi prezentat spectacolul de teatru comunitar – „Ia mai zi ceva!”.

Ateliere pentru copii

Grădina de vară din Eforie Sud se va deschide, în perioada festivalului, în fiecare zi de la ora 18,00, când sunt programate atelierele de creaţie pentru copii. Anul acesta, cei mici vor desena, picta şi realiza colaje, cu ajutorul materialelor oferite de Koh-I-Noor Hardtmuth România, parteneri ai festivalului încă de la prima ediţie.

Cei interesaţi pot vedea şi trei expoziţii aflate în incinta grădinii pe tot parcursul verii, prin intermediul proiectului Eforie Colorat. O expoziţie de artă contemporană de la E T A J On Wheels, o expoziţie de design de la Ambasada Suediei şi una de fotografie de la Institutul Polonez. Pe lângă toate acestea, grădina de vară mai pune la dispoziţia celor care îi trec pragul o zonă de joacă, o bibliotecă pop-up şi o zonă de bar.

Intrarea este liberă pe toată perioada festivalului.

Exit mobile version