Site icon Editia de Dimineata

Festival dedicat actorului Ion Dichiseanu în acest weekend. Teatru, film, muzică

Prima ediţie a festivalului de teatru, film şi muzică dedicat actorului Ion Dichiseanu a început vineri, la Casa de Cultură „Tudor Vornicu” din municipiul Adjud, la un an de la decesul actorului, cetăţean de onoare al oraşului.

Program

Potrivit organizatorilor, programul festivalului va fi completat de proiecţii de film în care actorul a jucat, spectacole de muzică şi teatru, lansări de carte şi CD, expoziţii de fotografie, adresate publicului de toate vârstele.

Astfel, în programul de vineri al festivalului au fost incluse vernisajul expoziţiei Ion Dichiseanu – „Un rol i-o viaţă de om”, la ora 17,30, proiecţia filmului „Ultima frontieră a morţii” şi spectacolul de teatru „Amadeus”, în regia lui Toma Enache, cu actorul Claudiu Bleonţ, de la ora 20,00.

Programul festivalului continuă sâmbătă, de la ora 16,00, cu lansare unui CD muzical dedicat actorului Ion Dichiseanu, „Aminteşte-ţi clipa”, şi lansarea cărţii „Adevărul, mai frumos decât legenda” de Ion Dichiseanu şi o întâlnire cu mari actori ai scenei româneşti care vor povesti despre experienţa lor artistică şi de viaţă alături de Ion Dichiseanu. De la ora 17,30, spectatorii vor putea urmări filmul „Dincolo de barieră”, în regia lui Francisc Munteanu şi mai apoi Spectacol de teatru „Aici nu-i de joacă”, cu Victoria Cociaş şi Catrinel Dumitrescu, regia Catrinel Dumitrescu.

Ultima zi

Ultima zi a festivalului va aduce în faţa spectatorilor, duminică, de la ora 16,00, filmul „Al treilea salt mortal” în regia lui Alecu Croitoru şi spectacol de teatru „Anatomia unui clişeu”, cu Crina Matei, Ana Maria Ivan şi Nicolae Dumitru, regia Chris Simion Mercurian.

Festivalul se va încheia cu spectacol muzical „Aminteşte-ţi clipa” – In Memoriam Ion Dichiseanu, la care vor participa Gabriel Dorobanţu, Paul Surugiu Fuego, Simona Florescu şi Ioana Dichiseanu.

Intrarea la festival este liberă, cu excepţia spectacolelor de teatru, în limita locurilor disponibile.

Exit mobile version