Site icon Editia de Dimineata

Se pregătește Festivalul de Benzi Desenate Istorice de la Brașov!

Festivalul de Benzi Desenate Istorice de la Brașov continua chiar si in conditiile actuale… Cu accent pe concursul cu tema „EROII care fac istorie”, expoziții outdoor în Brașov și publicarea benzilor desenate câștigătoare în revista Historia.

Artiști BD, ilustratori și graficieni sunt  invitați să depună lucrări pentru Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov 2020.

Până pe 4 decembrie 2020, Festivalul strânge candidaturi de la artiști din toată țara pentru expoziția outdoor organizată în Piața Sfatului din Brașov. Șase câștigători vor fi premiați cu premii în valoare de 1.000 lei fiecare.

Detalii despre Festivalul de Benzi Desenate

Festivalul se va desfășura între 18 și 20 decembrie 2020 în trei spații reprezentative din Brașov: Piața Sfatului, Casa Sfatului și Parcul Eroilor.

Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov 2020 își propune un demers cultural inovator, păstrând ambiția de a transforma istoria Lumii în tematică de BD. Oportunitățile deschise de primele ediții, dar și restricțiile impuse de pandemie reprezintă punctul de plecare pentru realizarea ediției 2020.

Salonul ,,România 100 de benzi desenate” Brașov 2018 a fost nominalizat la Premiile AFCN, categoria ,,Proiecte dedicate Centenarului”. De asemenea, a fost declarat Proiectul Cultural al Anului 2018 în Brașov.

Începând cu ediția 2019, echipa de organizare a hotărât ca afișul festivalului să fie realizat, pe bază de comandă, de către unul dintre câștigătorii ediției precedente. Un rezultat imediat al acestei alegeri a fost afișul desenat de artistul Șerban Anghel, având la bază o documentație științifică realizată de istoricul Nicolae Pepene.

Lucrarea a câștigat premiul ,,Afișul anului 2019 în Brașov”, în cadrul Galei Premiilor Anului 2019 în Cultură la Brașov. Fiind apreciat atât de publicul care l-a votat, cât și de specialiștii din juriu.

Pentru ediția 2020, afișul festivalului va fi realizat de Alexandra Gold, artist premiat la ediția 2019.

Pentru mai multe informații sau poate pentru înscrierea la concurs găsiți detalii pe pagina de Facebook  

 

Exit mobile version