Site icon Editia de Dimineata

Festivalul Filmului Francez se va ține în 11 orașe din țară

Ediţia a 26-a a Festivalului Filmului Francez se va ține între 1 şi 12 iunie 2022, la Bucureşti şi în alte 10 oraşe din ţară – Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Brăila, Braşov, Constanţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş.

Tema de anul acesta este „Nos yeux grand ouverts”/ „Ochii noştri larg deschişi”.

Proiecţiile vor avea loc în cinematografe şi în aer liber.

Competiţia Tinerelor Talente- Lungmetraj pune în lumină, acordă Premiul Publicului: o bursă de 1.000 euro oferită de Institutul Francez realizatoarei sau realizatorului filmului câştigător, precum şi suport financiar acordat de TV5 Monde distribuitorului român care va alege să aducă filmul pe ecranele din cinematografele autohtone.

Competiţia Tinerelor Talente – Scurtmetraj propune cinci producţii cu un parcurs festivalier deosebit. Un juriu de trei tineri critici de film – Dora Leu, Călin Boto şi Andreea Chiper vor desemna câştigătorul acestei secţiuni. Premiul constă într-un sejur la „Résidence de Poche/Rezidenţa de buzunar” a Institutului Francez din România la Bucureşti: un cadru ideal oferit regizorului câştigător pentru dezvoltarea unui proiect de lungmetraj, arată news.ro.

Festivalul se adresează profesioniştilor români şi propune un curs de formare organizat în parteneriat cu centrul de consultanţă pentru accesare de fonduri europene Libera Accademia Belle Arti din Brescia, Italia.

sursa foto: iqads.ro

Exit mobile version