Site icon Editia de Dimineata

Festivalul Matei Vișniec, prima ediție. Literatură, teatru, cinema

Prima ediţie a Festivalului Internaţional „Matei Vişniec” se va desfăşura online, în perioada 21 – 27 martie, marcând, prin prima şi ultima zi de festival, două date importante în calendarul cultural – Ziua Internaţională a Poeziei şi Ziua Mondială a Teatrului.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR), organizatorul evenimentului, în fiecare zi, începând cu ora 11:00, vor fi postate – pe pagina de Facebook, pe site-ul MNLR şi pe platforma culturaindirect.ro – o serie de lecturi din creaţiile proprii ale poeţilor invitaţi, care locuiesc în ţară sau în străinătate: Anca Mizumschi (Arizona, S.U.A.), Irina Nechit (Republica Moldova), Florin Iaru, Carmen Veronica Steiciuc, Vlad Berariu, Teodor Dună, Andrei Codrescu (Brooklyn, S.U.A.).

Serile festivalului sunt dedicate dramaturgiei şi cinematografiei.

Festivalul Matei Vișniec. Piese de teatru și teatru radiofonic

„Piese de teatru, montate de regizori din România, Franţa, Italia, Spania, Brazilia şi Uruguay, performance-urile „Decomposed Theatre”, concepute de opt regizori din cadrul Trupei de Teatru Trap Door, coordonate de regizoarea americană Beata Pilch, lecturi de tip „maquette” ale actorilor trupei de teatru L’Echoscene din Franţa, spectacolul de marionete semnat de Eric Deniaud, precum şi adaptarea cinematografică „Dinţii”, în regia lui Rareş H. Stoica, vor fi postate în regim live pe pagina de Facebook a MNLR, alături de conferinţele susţinute de George Banu, teatrolog, eseist şi profesor emerit la Sorbonne Nouvelle – Paris”, precizează MNLR.

De duminică, Teatrul Naţional Radiofonic va lansa, pe site-ul www.eteatru.ro, colecţia Matei Vişniec, o bogată arhivă de spectacole radiofonice realizate după piesele sale de teatru.

La sediul MNLR din Strada Nicolae Creţulescu 8, publicul va putea viziona, pe ecranele din cadrul expoziţiei de bază, prezentarea poemelor grafice semnate de Matei Vişniec, precum şi seria de filme documentare prin intermediul cărora scriitorul ne propune o călătorie prin Parisul traseelor sale profesionale şi afective, la Festivalul de Teatru de la Avignon, dar şi în alte zone.

Foto: Facebook MV
Exit mobile version