Site icon Editia de Dimineata

Începe Festivalul Medieval de la Sighişoara

După o pauză de un an, la Sighișoara revine de astăzi cel mai longeviv festival medieval din România, la care participă trupe și artiști români și străini, meșteșugari și vizitatori, inclusiv de peste hotare. Evenimentul a fost pregătit într-o lună și jumătate și are un buget de doar 300 de mii de lei, însă primăria din Sighișoara este hotărâtă să le ofere tuturor o experiență de neuitat.

Singura cetate medievală locuită din această parte a Europei va fi animată începând de astăzi de truveri, menestrei, străjeri, războinici, cavaleri, domnițe, meșteri veniți din toate colțurile țării și de peste hotare. La Festivalul Medieval de la Sighişoara, stilul medieval este elementul obligatoriu, iar produsele artizanale de pe tarabele din cetate vor fi doar cele specifice perioadei evocate.

Manifestările vor avea loc la toate bastioanele și piețele cetății Sighișoara, dar și la scena principală unde azi va fi premiera piesei de teatru „Farsa Jupânului Pathelin” sub grija lui Toma Enache, cel care este și regizorul festivalului, iar duminică trupa Phoenix va susține un concert.

Intrarea în cetate este liberă dar numai cu mască de protecție, iar în apropierea scenei au acces doar cei vaccinați sau care prezintă test COVID negativ. Evenimentul durează de vineri până duminică inclusiv.

Începând cu anul 1992, în fiecare vară, cetatea Sighișoarei își retrăiește trecutul datorită Festivalului Medieval. Pe străduțele înguste, sub zidurile îmbătrânite de vreme, apar intempestiv cavaleri, călugări, vrăjitori, clovni și duhuri întrupate, veniți dintr-o lume în care fabulosul și teribilul trăiau laolaltă, hrănind frica dar și neostoita înclinație spre aventură.

Foto: Sighișoara Online

Exit mobile version