3 decembrie 2022, 21:22

Festivalul Naţional de Teatru pentru Tineret ”Ştefan Iordache”

Cea de-a III-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineret ”Ştefan Iordache”, organizat de Primăria Sectorului 5, în parteneriat cu Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra, va debuta pe 14 septembrie şi se va încheia pe 17 septembrie.

Potrivit organizatorilor, ”zece trupe, opt studenţi, trei piese de teatru, un recital de muzică şi poezie, un workshop de teatru – dans şi nu în ultimul rând filmul biografic ‘Regele Scamator. Ştefan Iordache’ vor umple cu emoţie zilele festivalului”.

Deschiderea

În deschiderea festivalului, pe 14 septembrie, la ora 19,00, în Recitalul de poezie şi muzică „De la Eminescu la Nichita”, vor fi pe scena sălii ”Liviu Ciulei” a Teatrului Municipal Lucia Sturdza Bulandra: Maia Morgenstern, Anca Sigartău, Marius Bodochi şi Mircea Rusu, acompaniaţi instrumental de Mihai Murariu la pian şi Mihai Pintenaru la clarinet.

În cea de a doua zi a festivalului, începând cu ora 19,00, este pusă în scenă piesa „Fluturii sunt liberi”, în regia prof. univ. dr. Mihaela Arsenescu Werner, iar în distribuţie sunt studenţii Universităţii Naţionale de Arte ”George Enescu” din Iaşi.

Închiderea festivalului

Pe 16 septembrie, ora 19,00, pe scena sălii ”Liviu Ciulei” a Teatrului Bulandra va fi pus în scenă spectacolul „Hoţii”, în regia conf. univ. dr. Anca Bradu, cu participarea extraordinară a lui Marian Râlea, alături de studenţii Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale”.

În ultima zi a festivalului, începând cu ora 17,00, va fi festivitatea de premiere a Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineret ”Ştefan Iordache”.

„Jungla Teve”, în regia lui Gigi Căciuleanu, este spectacolul cu care se încheie festivalul şi începe la ora 18,00, din distribuţie făcând parte actorii Lari Giorgesc şi Alina Petrică.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol