Site icon Editia de Dimineata

Festivalurile românești, tot mai apreciate în Europa. 3 premii internaționale pentru evenimentele muzicale

Gala celei de-a 11-a ediții a European Festival Awards s-a desfășurat în Olanda.

European Festival Awards este cea mai importantă competiție dedicată industriei muzicale europene, iar în cadrul acesteia s-au premiat evenimentele de profil care au obținut rezultate deosebite.

Trei festivaluri românești au fost premiate în cadrul evenimentului:

Codruța Vulcu este fondator și director al ARTmania, festival de artă și muzică rock din Sibiu. Festivalul a mai fost premiat în 2018 la European Festival Awards în categoria „Cel mai bun festival mic”.

Electric Castle este festivalul cunoscut pentru muzica live și electronică, dar și pentru că a mutat muzica din cluburi pe scenele din aer liber ale unui castel.Evenimentul ce se desfășoară, ca în fiecare an, pe domeniul Castelului Banffy din Cluj-Napoca are un public cuprins între 10.000 şi 39.999 de persoane. Din 2013, festivalul a fost nominalizat în fiecare an în finala European Festival Awards la categoria „Cel mai bun festival de dimensiune medie”.

Jazz in the Park oferă o varietate de concerte cu intrare liberă ce se desfășoară în Cluj-Napoca. La European Festival Awards 2019 s-a evidențiat în categoria „Cel mai bun festival de mică dimensiune” (eveniment cu mai puţin de 10.000 de spectatori)

sursa foto: wall-street.ro

Exit mobile version