Site icon Editia de Dimineata

Filme cu Charlie Chaplin, restaurate în 2K şi 4K, vor fi lansate în cinematografe în întreaga lume

Mai multe filme cu Charlie Chaplin, restaurate în 2K şi 4K, vor fi lansate în cinematografe în întreaga lume. Evenimentul va avea loc la 100 de ani de când Chaplin a regizat şi a interpretat rolul principal în „The Kid”, primul său lungmetraj, anunță agenția Reuters.

Francezii deținători ai companiei „mk2” şi distribuitorul internaţional „Piece of Magic” au anunţat într-un comunicat că s-au asociat pentru a marca această aniversare centenară.

Printre filmele restaurate la rezoluții 2K şi 4K de compania franceză, al cărei sediu se află la Paris, se află pelicule clasice din filmografia lui Charlie Chaplin, precum „The Gold Rush”, „City Lights”, „The Circus”, „Modern Times” şi „The Great Dictator”.

Tot „mk2” va lansa o copie restaurată în 4K a filmului „The Kid” în Franţa, în toamna acestui an, iar „Piece of Magic” va colabora cu reţeaua sa de difuzori, dar şi cu parteneri de distribuţie ai „mk2”, pentru a lansa acel film, alături de alte pelicule, în peste 50 de ţări şi teritorii.

În 1921, ‘The Kid’ a confirmat statutul de star al lui Chaplin şi talentele lui extraordinare în arta cinematografică„, a declarat directorul executiv al companiei „mk2”, Nathanael Karmitz, în acelaşi comunicat.

Ni se pare potrivit ca în acest an, în parteneriat cu Piece of Magic, să îl readucem pe Chaplin în cinematografele din lumea întreagă şi să continuăm să conservăm moştenirea operei sale, celebrându-i modernitatea şi emoţiile care au rezistat până în zilele noastre„, a adăugat el.

Companiile au anunţat că vor exista noi afişe şi noi trailere „concepute pentru publicul contemporan„, pentru a marca această aniversare specială.

Sursa foto: Flickr/CC BY-SA 2.0
Exit mobile version