27 septembrie 2021, 6:54

Filmele românești de la Cannes pot fi vizionate la Festivalul ANONIMUL

Patru filme românești de lungmetraj și scurtmetraj, care au premiera internațională în cadrul Festivalului de la Cannes, vor fi prezentate la ANONIMUL IIFF, între 9-15 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

ÎNTREGALDE, cel de-al șaptelea film semnat de Radu Muntean, inclus în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de la Cannes, o captivantă poveste cu accente de thriller despre limitele generozităţii, în care joacă Maria Popistaşu, Ilona Brezoianu, Alex Bogdan și Toma Cuzin se regăsește în programul ANONIMUL IIFF.

Proiectate în Semaine de la Critique și Cinéfondation, scurtmetrajele INTERFON 15 (r. Andrei Epure) și PRIN ORAȘ CIRCULĂ SCURTE POVEȘTI DE DRAGOSTE (r. Carina Dașoveanu) vor putea fi văzute la ANONIMUL IIFF în afara competiției, în timp ce WHEN NIGHT MEETS DAWN (r. Andreea Borțun), inclus în Quinzaine des Réalisateurs, face parte din competiția de scurtmetraj românesc a ANONIMUL IIFF.

De asemenea, CÂMP DE MACI, lungmetrajul de debut al lui Eugen Jebeleanu, cu Conrad Mericoffer în rolul principal, va fi proiectat în cadrul festivalului, în afara competiției. Filmul a avut premiera internațională la Festivalul Internațional Tallinn Black Nights și a câștigat deja peste cinci premii.

Patru povești puternice și incomode, realizate de tinere regizoare din România, completează programul festivalului cu o secțiune dedicată:

  1. EMPIRIC (r. Ioana Țurcan)
  2. FRAGILE CODEPENDEȚA (r. Ioana Mischie)
  3. LOCURI ASCUNSE (r. Teona Galgoțiu)
  4. SCURTĂ LECȚIE DE ORNITOLOGIE (r. Miruna Minculescu).

 

Programul ANONIMUL 2021 cuprinde:

  • două competiții de scurtmetraje românești și internaționale
  • o competiție de lungmetraj
  • proiecții de film de lungmetraj și scurtmetraj în afara competițiilor, urmate de întâlniri și dialoguri între cineaști și public.

 

Mai multe detalii, precum și programul festivalului, vor fi comunicate pe parcursul săptămânilor viitoare pe site-ul festivalului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.