Site icon Editia de Dimineata

Final de stagiune la Sala Radio. Concert Ravel/Berlioz cu participarea pianistului Daniel Ciobanu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stagiunea 2021-2022 – începută în condiții pandemice și finalizată, din fericire, în condiții normale – se încheie la Sala Radio printr-un eveniment special.

Vineri, 17  iunie 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului spaniol ANTONIO MÉNDEZ, vă invită la un program integral francez, cu Simfonia fantastică semnată de BERLIOZ și două lucrări create de RAVEL, compozitorul celebrului Bolero.

Invitat special

Invitat special al serii este și pianistul DANIEL CIOBANU, care a atras pentru prima dată aprecierea internațională în 2017, la Concursul „Arthur Rubinstein” din Tel Aviv, unde a câștigat atât medalia de argint, cât și premiul publicului. A fost aplaudat în prestigioase săli de concert din întreaga lume, precum Carnegie Hall (New York), Elbphilharmonie Hamburg, Gewandhaus Leipzig, Konzerthaus Berlin, St John’s Smith Square – Londra etc. și a efectuat turnee în Japonia, China, Taiwan, Africa de Sud și Brazilia.

Ravel, Berliotz

Seara de la Sala Radio va debuta cu RAVEL – Alborada del gracioso, o lucrare orchestrată după una dintre părțile suitei de pian „Oglinzi”, suită compusă în 1904-1905 și inițial destinată transformării în muzică de balet. Veți asculta apoi, în interpretarea solistică a lui Daniel Ciobanu, Concertul în Sol Major semnat de Ravel, creat între 1929 și 1931 și inspirat de folclorul basc, dar și de jazz, în urma unui turneu întreprins de compozitor în S.U.A. Premiera a avut loc la Paris, în 1932, fiind dirijată de Ravel însuși.

În partea a doua a concertului ce închide stagiunea de la Sala Radio veți asculta Simfonia fantastică, capodopera lui BERLIOZ creată în 1830, când avea doar 26 de ani, lucrare ce a devenit una dintre cele mai faimoase lucrări simfonice din toate timpurile.

Live

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – și LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete.

Biletele sunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro.

Exit mobile version