Site icon Editia de Dimineata

Firea ia măsuri de prevenție împotriva COVID-19: Şcolile şi grădiniţele trebuie să fie închise

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anunțat, luni, ce măsuri vor fi luate în contextul epidemiei de coronavirus.

Gabriela Firea vrea închiderea şcolilor, dar această măsură va fi discutată în cadrul unei noi reuniuni a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, luni, de la ora 16.00.

Putem să aşteptăm să nu se închidă nicio şcoală şi să aşteptăm şi să vedem ce se întâmplă, sau putem să fim înţelepţi şi să le închidem din timp, pentru că virusul se răspândeşte foarte uşor. Dacă un singur copil va avea test pozitiv de COVID-19, în acea şcoală se va declanşa o groază a părinţilor şi a profesorilor″, a transmis Gabriela Firea, conform stirileprotv.ro.

Şcolile şi grădiniţele trebuie să fie închise, noi nu putem impune Comitetului, dar aceasta este propunerea noastră, putem să o spunem tare şi răspicat. Nu trebuie să ne speriem, dar trebuie să limităm pe cât posibil răspândirea virusului″, a adăugat aceasta.

Una dintre primele măsuri anunțate de primar este suspendarea activități celor 14 teatre din București, până la sfârșitul lunii, meciurile CSM se vor ține fără spectatori, iar concertele și celelalte evenimente care erau anunțate în perioada următoare sunt anulate.

sursa foto: ziare.com

Exit mobile version