Site icon Editia de Dimineata

Firma care are grijă să-și trimită angajații acasă, la relaxare, când se termină ziua de muncă VIDEO

O mică firmă IT din orașul Indore, din centrul Indiei, a găsit o modalitate neobișnuită de a se asigura că angajații săi mențin un echilibru sănătos între viața profesională și cea privată, prin crearea unui software care să le reamintească atunci când li se termină tura și este timpul să plece acasă, scrie Reuters.

Software-ul Softgrid Computers este echipat cu un sistem de notificare care intră în funcțiune în momentul în care tura unui angajat se termină, avertizându-l că „sistemul biroului se va închide în 10 minute” și îl roagă să „meargă acasă”.

Măsura vine în contextul în care se acordă o atenție sporită și se fac cercetări cu privire la efectul negativ al programului de lucru prelungit asupra sănătății și relațiilor angajaților din întreaga lume.

Organizația Mondială a Sănătății, de exemplu, a avertizat în 2021 că a lucra 55 de ore sau mai mult pe săptămână poate duce la un risc cu 35% mai mare de accident vascular cerebral și la un risc cu 17% mai mare de a muri din cauza bolilor de inimă, scrie g4media.ro

„Gândul din spatele acestei măsuri este de a le oferi angajaților un bun echilibru între viața profesională și cea privată, astfel încât aceștia să poată petrece timp cu familiile lor și cu cei dragi”, a declarat directorul executiv Ajay Golani pentru partenerul Reuters ANI.

Pop-up-ul a creat un buzz pe rețelele de socializare recent, când un angajat, Tanvi Khandelwal, a distribuit o fotografie cu avertismentul de pe un desktop al companiei.

Exit mobile version