Site icon Editia de Dimineata

Forme geometrice bizare pe câmp. “Extratereștrii” provoacă daune de zeci de mii de euro

Sigur e vorba despre extratereștri, prea sunt cercurile acelea perfecte, prea apar doar noaptea și nimeni nu a văzut niciodată pe nimeni. Altă explicație nu există, sunt convinși localnicii britanici după imaginile prezentate cu ajutorul unei drone.

Formele geometrice apărute în lanurile de grâu din Marea Britanie sunt tot mai complexe și mai bine realizate. Ele apar în lanuri mari, mai tot timpul în mijlocul câmpului. Nu există urme umane de intrare și ieșire din lan, astfel că suspiciunile duc în continuare către “extratereștri.

Poliția britanică a deschis un dosar penal cu autor necunoscut pentru furt de cereale. Revista germană Spiegel scrie că in ultimii ani în Marea Britanie au apărut 92 de astfel de creații geometrice pe câmpuri. Cele mai multe pot fi observate doar din aer.

“Suprafețe mai mari de 40 de terenuri de fotbal au fost compromise. Vorbim de lanuri de grâu, orz și secară. Prejudiciul se ridică la peste 30.000 de lire sterline, echivalentul a 300.000 de pâini sau 600 de litri de ulei de rapiță”, scrie Spiegel.

Formele geometrice neobișnuite iau naștere prin îndoirea spicului, ararea sau călcarea suprafeței, după un model prestabilit. Între timp a apărut și o echipă de cercetare care analizează acest fenomen în cadrul a ceea ce numim astăzi cerealogie.

Dacă în trecut fenomenul se bucura de o anumită simpatie și curiozitate din partea populației, odată cu criza grâului pe fondul războiului din Ucraina, starea de spirit s-a schimbat.

Prețul grâului a crescut cu 30% față de 2021, iar orzul cu aproape 40%, asta și pe fondul secetei care a lovit Europa și SUA.

“Mi-au distrus aproape 3-4 tone de grâu. Am găsit în iulie o astfel de nebunie pe câmp cu un diametru de 70 de metri. Normal că nu cred tâmpeniile cu extratereștrii. Este creația unor oameni, care au funii, scânduri și scări. Apoi apar și turiștii avizi de acest fenomen, care efectiv calcă în picioare lanul de grâu, ca să vadă creația. Nicio poliță de asigurare nu intervine într-un astfel de caz”, spune unul dintre fermieri, George Hosford.

Surprize regretabile în Germania

Acest fenomen s-a răspândit și în Germania. Cel mai grav incident a avut loc la începutul lunii iulie 2022, când din aer a fost observată o svastică uriață pe un camp din regiunea Barnim, landul Brandenburg.

Poliția a deschis o anchetă, însă fără rezultate concrete până în acest moment, scrie Bild. Simbolul nazist este interzis prin lege încă din 1945.

Foto: Julian Röpcke/Bild și ox.ac.uk

Exit mobile version