Site icon Editia de Dimineata

Fostul președinte ucrainean  Poroșenko, cu Kalașnikov-ul în mână, este  „gata de luptă” pe străzile Kievului

Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko a ieșit pe străzile din Kiev, alături de civili înarmați, spunând că este gata să apere capitala Ucrainei.

Vorbind la CNN, el a apărut ținând în mână un pistol mitralieră Kalașnikov. „Putin este nebun, a venit să ne ucidă”, a afirmat Poroșenko.

Apărând în mijlocul câtorva luptători, fostul președinte al Ucrainei a arătat armele pe care le au el și grupul său – un Kalașnikov scurt și două mitraliere -, spunând că nu au tancuri sau alte dotări.

Petro Oleksiiovici Poroșenko  este un om de afaceri miliardar și politician ucrainean, care a fost președintele Ucrainei din 7 iunie 2014 până pe 20 mai 2019. Poroșenko a mai fost ministru al Afacerilor Externe al Ucrainei între 2009 și 2010, ministru al Comerțului și Dezvoltării Economice în 2012, iar între 2007 și 2012 a condus Consiliul Băncii Naționale a Ucrainei. Pe lângă politică, Poroșenko deținea o serie de companii, printre care și fabrica de ciocolată „Roshen”, care i-a adus supranumele ”Regele Ciocolatei”.

Poroșenko a fost învins la ultimele alegeri din Ucraina de actualul președinte, Volodimir Zelenski.

Exit mobile version