Site icon Editia de Dimineata

Fotografia anului 2022

Children look at books in the library of an elementary school that was damaged during the fightings that broke out in Ethiopia's Tigray region, in the village of Bisober, on December 9, 2020. The November 14 killings represent just one incident of civilian suffering in Bisober, a farming village home to roughly 2,000 people in southern Tigray. In retrospect, Bisober residents say, the first sign of the conflict came seven months ago, when members of the Tigray Special Forces took over the village elementary

O fotografie realizată de fotograful argentinian Eduardo Soteras, care înfățișează doi copii pasionați de cărți într-o bibliotecă de școală primară distrusă de război în regiunea etiopiană Tigray, a fost aleasă fotografia Unicef a anului de către organizația ONU pentru drepturile copilului.

 „Zâmbetul de pe fețele lor trădează un moment de fericire. Este un moment rar, înconjurat de devastări și violență”.

„Dorința de a descoperi și de a învăța lucruri noi este adesea atât de mare la copii încât aceștia uită de natura amenințătoare a unei situații. Acesta este mesajul transmis de fotografia Unicef a anului 2022”, a explicat Elke Büdenbender, imaginea Unicef Germania și soția președintelui federal german Frank-Walter Steinmeier.

„Fotografia câștigătoare ne îndeamnă să facem tot ce ne stă în putință pentru a le permite copiilor să se joace și să învețe chiar și în cele mai dificile circumstanțe. Pentru că numai așa își pot menține speranța și încrederea în vremuri de război și alte crize.”

O fotografie realizată de fotograful american Ron Haviv, care arată mai mulți copii care privesc o carte pentru copii într-un adăpost subteran din capitala ucraineană Kiev, a ocupat locul al doilea.

Locul al treilea a fost ocupat de fotograful german Daniel Pilar. Fotografia sa arată o școală secretă pentru fete din capitala afgană Kabul.

Premiul Unicef pentru fotografia anului a fost acordat pentru a 23-a oară.

Sursă Nieuwsblad. Foto Eduardo Soteras/AFP

Exit mobile version