Site icon Editia de Dimineata

Fotografiile anului 2022, în viziunea Revistei TIME

TIME Magazine a dat publicității obișnuita selecție de fotografii, cele mai bune ale anului care stă să se sfârșească, în viziunea revistei.

Așa cum era de așteptat, selecția este influențată puternic de conflictul din Ucraina, dar și de evenimentele din Iran.

Iată ce scrie TIME Magazine:

De data aceasta este diferit.

Acesta a fost sentimentul de fundal care, uneori, a răsunat destul de tare, pe parcursul anului 2022. Este ceea ce s-a spus atunci când tinerii au început să se ridice pe străzile din Iran în sprijinul drepturilor femeilor; când primele tancuri rusești au intrat în Ucraina; când milioane de oameni au venit la vot pentru a trimite o țară într-o nouă direcție.

Următoarele 100 de imagini, o selecție pentru care nu există o ordine a preferințelor, atent curatoriată de echipa de opt editori foto a TIME, au scopul de a arăta în imagini că acest an a fost într-adevăr diferit.

Nu toate fotografiile prezintă o schimbare profundă: imagini de la expoziția canină Westminster Dog Show, aflată la cea de-a 146-a ediție, sunt frecvent incluse în această listă anuală. Dar multe surprind o scenă familiară care este, de asemenea, diferită de tot ceea ce a fost înainte. O altă fotografie de clasă de la Curtea Supremă, dar de data aceasta cu prima femeie de culoare din istoria justiției. Prima ascensiune a unui monarh în epoca modernă. Uneori, fotografia arată nu schimbarea, ci necesitatea acesteia, un memento că status quo-ul nu poate continua. Un băiețel în apropierea locului unde a avut loc un schimb de focuri de armă într-o școală unde au fost uciși 21 de oameni. De data aceasta este diferit. Trebuie să fie.

Uneori, aceeași imagine care inspiră speranță pentru unii provoacă disperare în cazul altora. Dar pentru un moment, când echipa de la NASA a publicat prima imagine a Telescopului Spațial James Webb și universul a fost dezvăluit în moduri nemaiîntâlnite până atunci, lumea a fost unită în uimire. Aceleași stele care planează deasupra de miliarde de ani, doar că de data aceasta diferite.

Consultați AICI lista integrală a selecției Time. Merită să petreceți câteva minute pentru a face ocolul anului 2022 în 100 de fotografii.

Foto: Maxim Dondyuk

Exit mobile version