Site icon Editia de Dimineata

Franța, Israel, Italia. Booster-ul trebuie făcut la 3 luni

La interval de câteva zile două țări iau aceeași decizie. Atât Franța cât și Statul Israel au decis ca doza de booster  să se facă la trei luni de la doza de bază, în loc de patru sau cinci cum era până acum. În acest sens, autoritatea germană în domeniul vaccinării, STIKO, a emis în urmă cu câteva zile o recomandare identică. Italia a luat deja decizia.

Francezii vor putea primi a doua, ori a treia doză de vaccin anti-Covid (booster) la o distanță de 3 luni după ultima injecție și nu, cum era cazul până acum, la un interval de 4 luni. Termenul a fost redus cu o lună. Măsura a fost anunțată la finele unui Consiliu de Apărare sanitară, prezidat de Emmanuel Macron.

Mai mult, premierul Jean Castex susține că ”este o posibilitate” ca persoanelor de peste 65 de ani care le-a fost administrată deja, în septembrie, a treia doză de vaccin să primească, dacă va fi necesar, a 4-a doză.

Israel și Italia

Israel anunță și el că doza booster va fi administrată la trei luni după efectuarea schemei complete de vaccinare. Ministerul Sănătății a facut acest anunț, scurtând astfel durata de la cinci la trei luni.

Noul interval este valabil pentru vaccinurile Pfizer, Moderna și Astra Zeneca.

Și Italia a anunțat luni că administrarea dozei booster se va face la patru luni de la efectuarea schemei complete de vaccinare antiCOVID-19.

Exit mobile version