Site icon Editia de Dimineata

Franța se impune. Paşaport sanitar pentru intrarea în spaţii de cultură

Cei care vor să viziteze un muzeu sau orice alt spațiu de cultură, din Franța, vor trebui să deţină un paşaport sanitar. Este vorba de o aplicaţie ce se poate instala pe telefonul mobil.

Paşaportul sanitar poate fi validat cu ajutorul unui test antigenic ori PCR realizat de mai puţin de 48 de ore, prin justificarea vaccinului făcut ori cu un certificat de însănătoşire după infectarea cu Covid-19. Paşaportul va fi controlat de reprezentanţii spaţiilor în cauză – prin intermediul unui aplicaţii ce se poate instala pe telefonul mobil, creată la cererea Executivului francez şi care se numeşte TousAntiCovidVérif.

Începând de astăzi, celor care doresc să viziteze Turnul Eiffel li se va aplica această măsură. Paşaportul va fi cerut pentru a putea intra la o expoziţie ori la un târg, conferinţe şi reuniuni. Acelaşi regim se aplică şi celor care doresc să urmărească un film la cinema, să meargă la operă ori la teatru, la discotecă ori muzee şi galerii de artă, în biblioteci ori centre de documentare, scrie rfi.ro.

Cei care nu respectă această decizie riscă închiderea administrativă a localului.

Măsura se va aplica şi în cazul restaurantelor, barurilor, cafenelelor, teraselor, săli de sport, celor care doresc să folosească trenul ori avionul dar de la 1 august.

 

sursa foto: evz.ro

Exit mobile version