Site icon Editia de Dimineata

Fraudă la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului. 55 de candidați au fost eliminați de la proba obligatorie

Astăzi a avut loc proba obligatorie a celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat. Un număr de 55 de candidați au fost eliminați din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie, pentru tentativă de fraudă, potrivit Ministerul Educaţiei şi Cercetării, printr-un comunicat remis Agerpres. 

Potrivit datelor oferite de MEC, la proba de astăzi au participat 22.187 de candidaţi dintre cei 28.247 înscrişi. Dintre aceștia un număr de 6.005 candidaţi nu s-au prezentat. Doar partu din aceștia se află în izolare la domiciliu, iar șase sunt spitalizați sau se află în carantină.

Nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depăşească valoarea maximă de 37,3 grade Celsius. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 55 de candidaţi. Subiectele şi baremele de corectare pentru această probă au fost publicate la ora 15,00, pe site-ul subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie”, a menţionat MEC.

Proba la alegere a profilului și a specializării (E.d), fiind de asemenea și ultima probă a sesiunii din acest an a examenului de BAC, va avea loc miercuri, iar Limba şi literatura maternă – proba (E.b) – este programată joi.

Totodată, echivalarea și recunoașterea competențelor digitale și lingvistice ale candidaților se vor desfășura în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. Astfel, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile elevilor și vor asigura echivalarea/recunoașterea competențelor acestora, potrivit metodologiei în vigoare.

Rezultatele probelor scrise vor fi afișate pe data de 2 septembie (până la ora 12,00), după care se pot depune contestaţii, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 – 20,00.

Ca și în prima sesiune, rezultatele candidaților vor fi publicate sub protectorat prin anonimizarea numelui și a prenumelui, respectându-se astfel prevederile specifice în vigoare, impuse de (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora„, a explicat ministerul.

Sursă Foto: fanatik.ro

Exit mobile version