Site icon Editia de Dimineata

Gabriela Firea, declarații de la Primăria Capitalei

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a declarat următoarele:

Am luat decizia, împreună cu colegii mei, de a organiza o conferinţă de presă pentru a explica care sunt proiectele care au fost blocate şi despre care se afirmă că sunt nişte mofturi ale bucureştenilor şi că primarul General urmăreşte alte scopuri. Se transmite colegilor mei din ţară că vreau să pun umărul la dărâmarea Guvernuui. Nu este adevărat, este o nouă campanie de intoxicare marca Liviu Dragnea, doar pentru a mă defăima şi a pune în umbră adevăratele probleme.

Alte acuzaţii care mi s-a adus pentru că am îndrăznit să spun că drumul pe care mergem nu e corect este că aş fi fost confiscată de statul pararele. S-a spus că m-am dat de partea adversarilor politici. Toţi românii ştiu cât de greu mi-a fost şi îmi este la Primăria Capitalei. Câte plângeri penale mi s-au făcut de către liderii de opoziţie… După doi ani de luptă politică corectă, dar dură şi costisitoare cu adversarii noştri politici, această acuzaţie este neîntemeiată şi arată disperarea.

O acuzaţie diabolică s-a transmis în ultimele zile: primarul General nu are nicio problemă, este totul roz în Bucureşti, dar că este un fel de purtător de cuvânt al celor care se opun graţierii şi amnistiei. Această acuzaţie mi s-a părut S.F. Noi niciodată nu am discutat despre amnistie şi graţiere. Acest subiect a fost discutat de domnul Dragnea cu câţiva apropiaţi.

Nu sunt împotriva niciunei legi, proiect. Totul trebuie să fie în deplină legalitate, să nu compromitem România şi ca PSD să nu treacă ruşinos în istorie. Nu suntem de acord cu fanteziile juridice care se pun la cale. Deja s-a declanşat o campanie de defăimare a mea şi în mediul online, cum că eu mă opun libertăţii unor oameni de afaceri, politicieni, care au nevoie de amnistie şi graţiere. Vom deconta toţi, nu doar un om. Orice invenţie juridică, orice situaţie neclară ne poate duce pe toţi în haos.

Există o ameliorare a relaţiei cu Guvernul, de când doamna Dăncilă este premier. Nu s-a înregistrat însă o rezolvare a subiectelor pe care le voi prezenta în următoarea perioadă. Alţii aşteaptă un semnal politic. Câtă vreme nu au un accept politic, de la preşedintele politic, anumite lucruri nu se fac.

Picătura care a umplut paharul, pe subiectul 10 august, a fost că s-a dorit la nivel politic sa se asume întreaga responsabilitate de către prefectul Capitalei”.

Exit mobile version