Site icon Editia de Dimineata

Gală folk la Brașov, în memoria lui Victor Socaciu. Titlul de Cetățean de onoare al municipiului, decernat post-mortem

La inițiativa Primăriei Brașov, la 14 ianuarie ora 12:30, la Banca de Cultură Apollonia va avea loc ceremonia de decernare a titlului de Cetățean de onoare al municipiului post-mortem pentru cântărețul și compozitorul Victor Socaciu.

Primarul Allen Coliban îi va înmâna titlul Brândușei Socaciu, soția artistului, în cadrul unei ceremonii urmate de o gală folk, care se dorește a fi și prima ediție a Festivalului Victor Socaciu, anunță bizbrasov.ro.

„Pentru generația care a crescut cu muzica lui, Victor Socaciu a fost un artist atât de cunoscut si de iubit, încât nici nu sunt prea multe cuvinte de adăugat. Pentru cei mai tineri, care poate încă nu-l cunosc, e suficient să-i asculte muzica, mesajul, și vor înțelege de ce este unul dintre puținii artiști care au fost aplaudați pe scenele acestei țări timp de 45 de ani.

A compus peste 500 de piese, a scos 18 albume, a fost membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, a construit și a susținut timp de 30 de ani primul festival de folk din România, festivalul «Om bun». Mulți dintre cei prezenți sâmbătă la Brașov s-au lansat pe scena acestui festival. A trăit, a iubit și s-a lăsat iubit. A fost un OM BUN, un «om al cetății», cum îi plăcea să spună. A făcut cinste oriunde în lume orașului în care s-a născut și s-a format, iar acum Brașovul îi cinstește memoria așa cum se cuvine și cum și-ar fi dorit chiar el, prin organizarea unui festival anual care să-i poarte numele.

Mulțumim Primăriei Municipiului Brașov, domnului primar Allen Coliban, Consiliului Local Brașov, celor care s-au implicat în organizare și care au avut această frumoasă inițiativă, de a-l omagia pe Victor Socaciu în ziua în care ar fi împlinit 70 de ani! Le mulțumim artiștilor din toată țara care s-au alăturat, făcând posibil acest eveniment”, a declarat Brândușa Socaciu.

Exit mobile version