Site icon Editia de Dimineata

Gala premiilor Oscar 2021 a avut cea mai slabă audienţă TV din istorie

Doar 9,85 milioane de telespectatori s-au uitat la ceremonia de duminică a Oscarurilor, o scădere de aproape 59% la sută faţă de cele 23,6 milioane de telespectatori care şi-au pornit televizoarele pentru gala de anul trecut, conform primelor cifre privind audienţa din SUA lansate de Nielsen.

Astfel, gala Oscar din acest an a avut de departe cea mai slabă audienţă din istoria ediţiilor ale căror audienţe au fost înregistrate, având cu peste 5 milioane de telespectatori mai puţin faţă de ediţia din 2008 (31,8 milioane de telespectatori).

Difuzată pe parcursul a trei ore şi 50 de minute, gala Oscar din acest an a avut cea mai mare perioadă de difuzare în 11 ani, deşi a depăşit durata ediţiei precedente cu un singur minut, scrie news.ro.

Această audienţă slabă ar putea fi justificată de mai mulţi factori, precum durata de aproape patru ore a evenimentului, dar şi nominalizarea unor filme cu încasări mai mici, precum „Darkest Hour” şi „Call Me By Your Name” pentru principalele premii.

Cea mai urmărită ediţie Oscar din istoria show-ului a fost cea din anul 1998, când „Titanic”, unul dintre cele mai profitabile filme din toate timpurile, a fost desemnat „cel mai bun film”.

Exit mobile version