Site icon Editia de Dimineata

Gândurile unui președinte: Stăm acasă pentru ca după carantină să ne speriem de kilogramele de pe cântar şi nu de cifrele din termometru

Un președinte neconvențional transmite poporului urări neconvenționale, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Este vorba despre actorul devenit șef de stat în Ucraina, Volodimir Zelenski, care a ținut să fie original în mesajul pe care l-a transmis cu ocazia Paștilor.

”Stăm acasă şi după weekend, după perioada de carantină, să ne speriem de kilogramele de pe cântar şi nu de cifrele din termometru”, a spus Volodimir Zelenski, în contextul pandemiei de coronavirus care a transformat cea mai mare sărbătoare a Creștinătății într-una a ”bisericii de acasă”, dată fiind izolarea impusă de epidemie.

„Ucraina, la fel ca întreaga lume, sărbătoreşte Paştele acasă anul acesta. Şi, cum sărbătoarea va fi una neconvenţională, urările ar trebui să fie la fel de neobişnuite”, a continuat preşedintele.

Pentru că Paştele este o sărbătoare a bucuriei, Zelenski a făcut apel la întoarcerea la tradiţiile strămoşilor, „care nu aveau supermarketuri sau livrări la domiciliu online. Anul acesta, fiecare gospodină poate coace o pască de casă. Cele mai delicioase, pentru că sunt făcute de mâinile noastre. Fiecare bărbat al casei poate face fripturi delicioase. Şi împreună cu copiii noştri, vom vopsi ouă, murdărindu-ne de vopsea. Ca un fel de echipă naţională în familie. Şi sunt convins că toate mâncărurile gătite împreună vor avea de 100 de ori un gust mai bun. Cârnaţi de casă cu hrean, găluşte, tort, şi cel mai important, ne vom aminti că bucătăria ucraineană este cea mai bună din lume”, a spus Zelenski.

„Stăm acasă şi după weekend, după perioada de carantină, să ne speriem de cifrele de pe cântarul de la baie, nu de cele din termometru”, a spus șeful statului ucrainean.

El a îndemnat cetăţenii să rămână uniţi, acasă. „Vă amintiţi, în copilărie, când părinţii nu ne permiteau să ieşim afară? Astăzi, este o astfel de situaţie, noi nu le mai dăm voie părinţilor să iasă. Şi nu este răzbunare. Este felul nostru de a avea grijă de ei. Când stăm cu toţii acasă, suntem uniţi. Uniţi pentru siguranţa doctorilor, a sănătăţii naţiunii noastre şi pentru viitor”.

Zelenski a urat tuturor „sănătate, harul lui Dumnezeu şi o pască delicioasă!”.

Exit mobile version