Site icon Editia de Dimineata

Gastronomia românească cucerește Europa! Bucătarul sibian care a câștigat medalia de aur în Croația: „Sunt mândru că am reprezentat România!”

Marius Muntean și Emilian Vîrlescu le-au stins lumina juraților din cadrul concursului culinar internaţional Biser Mora, din Croaţia. Preparatele lor din carne de pasăre şi peşte, dar şi desert au fost premiate cu medalii de aur.

„Pe data de 9 aprilie, Echipa Sibiu-Regiune Gastronomică 2019 a fost prezentă în Insula Brac, Croaţia, prin produsele tradiţionale din zona Sibiului, cu concursul minunaţilor membri ACEEA, Emilian Vîrlescu şi Marius Muntean fiind puse într-o lumină desprinsă din poveste! (…) Rezultatele participării echipei formate din Marius Muntean şi Emilian Vîrlescu în cadrul competiţiei Biser Mora, Insula Brac – Croaţia 2019, au fost următoarele: Chef Marius Muntean, Categoria Pasăre – medalie de aur (…) Categoria Peşte – medalie de aur; Pastry Chef Emilian Vârlescu, Categoria Pasăre – medalie de aur (…) Categoria Desert – medalie de aur”, se arată în comunicat remis de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, potrivit Agerpres.

Sursă Foto: Facebook.com

Despre experiența trăită în cadrul competiției culinare din Croația, ne-a mărturisit Emilian Varlescu din Sibiu, unul dintre bucătarii care au câștigat cele două medalii de aur: „Experiența pe care am trăit-o este unică chiar dacă a fost a doua participare internațională. Emoțiile și trăirile fac ca preparatele culinare pe care le prezinți să fie la cel mai înalt nivel, pentru că dai tot ce ai mai bun în acel moment. Sunt mândru că am reprezentat România iar medaliile câștigate reprezintă rodul muncii mele”.

Iulia Drăguț, președinta asociației ACEEA, care a susținut cei doi bucătari români, a vorbit pentru editiadedimineata.ro despre gastronomia românească: „Destinul gastronomiei românești este același cu al altor bucătarii. Autenticitatea unui preparat, modul în care acesta este aparținător unei bucătarii este dat de produs”, a menționat.

 

Exit mobile version