Site icon Editia de Dimineata

Gazonul de pe un stadion din Austria a fost transformat într-o pădure

Sursă foto: adevarul.ro

Din încercarea de a atrage atenția asupra tuturor schimbărilor climatice, dar și a defrișărilor, un artist elvețian pe nume Klaus Littmannn a reușit să transforme gazonul unui stadion din Austria într-o veritabilă pădure. Acesta a mărturisit că i-a venit ideea uimitoare atunci când a văzut un desen creat în urmă cu mai mult de patru decenii.

Sursă foto: adevarul.ro

Proiectul său a fost catalogat ca cea mai mare instalație artistică de ordin public din întreaga istorie a Austriei. Acesta a reușit în mod concret să planteze mai bine de 300 de copaci în incinta stadionului Worthersee din Klagenfurt. 

Sursă foto: adevarul.ro

În desenul lui Peintner se observa o lume în care pădurile ar exista doar drept exponate în cadrul unei expoziții, pe care oamenii o puteau privi din tribuna unui stadion, în timp ce construcțiile gigante ale unei metropole se ridicau din văzduh.

Sursă foto: adevarul.ro

Scopul instalaţiei este că provoace percepţia pe care o avem asupra naturii şi să pună sub semnul întrebării viitorul acesteia”, a precizat Littmann, adăugând și că într-o anumită zi am putea să intrăm în contact cu natura doar în zonele „special delimitate”, conform adevarul.ro.

Sursă foto: adevarul.ro

După finalizarea acestei expoziții atipice copacii urmează să fie mutați într-o zonă publică din zona stadionului.

Sursă foto cover: adevarul.ro

 

Exit mobile version