Site icon Editia de Dimineata

Germania a găsit surse alternative de energie și nu mai depinde de importurile din Rusia

FILED - German Chancellor Olaf Scholz (r), Ingo Wagner (l), Managing Director of Deutsche ReGas, and Manuela Schwesig, the Minister President of Mecklenburg-Western Pomerania, turn a barrier wheel at the LNG terminal with the processing ship "Neptune", symbolically opening the facility. Photo: Jens Büttner/dpa

Germania a nu mai depinde de importurile de energie din Rusia. Ministrul german de finanțe, Christian Lindner, a declarat pentru BBC că țara sa a găsit surse alternative de energie.

Înaintea invaziei ruse din Ucraina, Germania importa aproximativ jumătate din necesarul de gaze din Rusia și mai mult de o treime din cel de petrol. Dar Rusia a întrerupt furnizarea de gaze în august, iar Germania a oprit importurile de petrol rusești la începutul anului.

”Desigur, Germania este încă dependentă de importuri, dar nu din Rusia, ci de pe piețele mondiale”, a spus el.

Ministrul a adăugat că centralele pe cărbune au fost redeschise, și au fost amânate planurile de a închide cele trei centrale nucleare rămase în funcțiune.

De asemenea, Germania face eforturi pentru a dezvolta capacitatea de stocare a gazelor importate din țări precum Norvegia și Statele Unite.

Potrivit lui Lindner, un nou terminal de primire a gazelor lichefiate a fost construit într-un timp record de doar opt luni. Potrivit comentatorilor germani, Rusia nu-și mai poate folosi energia pentru a șantaja Berlinul.

Sursa foto: Jens Büttner/dpa

Exit mobile version