Editia de Dimineata

Germania anunță noi restricții de Crăciun și Revelion

Practic germanii vor intra în lockdown parțial începând de miercuri. Măsura este luată ca urmare a creșterii numărului de îmbolnăviri, dar și ca urmare a probabilității ca aceste sărbători să ducă la situații greu de gestionat. Germania anunță noi restricții timp de trei săptămâni și jumătate.

Angela Merkel a anunţat noi restricţii începând cu 16 decembrie. Ele se vor prelungi  până pe 10 ianuarie.

Toate magazinele neesenţiale, precum şi şcolile şi creşele vor fi închise în Germania începând cu ziua de miercuri, 16 decembrie, până pe 10 ianuarie, în încercarea de a opri al doilea val al epidemiei de coronavirus.

Comercializarea de alcool pe stradă va fi de asemenea interzisă începând de miercuri.

Angajatorilor li se cere să privilegieze pe cât posibil telemunca sau concediile pentru angajaţi timp de trei săptămâni şi jumătate, „pentru a pune în aplicare în toată ţara principiul „stăm acasă””.

Germania anunță noi restricții. Reguli pentru Crăciun și Revelion

Contactele sociale vor trebui limitate la cel mult cinci adulţi din două gospodării diferite şi să rămână unele foarte restrânse din 24 până pe 26 decembrie, când întâlnirile nu vor fi posibile decât între membrii foarte apropiaţi ai unei familii, scrie The Telegraph.

Germanii ce doresc să sărbătorească Revelionul vor trebui de asemenea să-şi reducă numărul de contacte cu şapte zile înainte de reuniunile de familie.

Germanii vor intra practic într-un lockdown parţial. Ca cel prin care au trecut deja în primăvară.

Anunțul a fost făcut, duminică, de cancelarul federal Angela Merkel. Ea a spus că măsurile instituite până acum „nu au fost suficiente”. Constatând un număr „foarte mare de decese” cauzate de Covid-19 şi o „creştere exponenţială” a contaminărilor, Merkel a mai adăugat că autorităţile germane „sunt constrânse să acţioneze şi acţionează acum”.

Cifrele sunt îngrijorătoare, într-adevăr.

Numărul de noi contaminări şi de morţi de Covid-19 a atins în ultimele zile cifre record în Germania. În ultimele două zile a fost  depăşit pragul de 30.000 de contaminări zilnice. Săptămâna trecută, joi,  s-au  înregistrat  598 de decese.

Citește și:

Stare de război! China a carantinat un oraș cât Ploiești, după ce s-a găsit un singur infectat

Exit mobile version