Site icon Editia de Dimineata

Germania, lovită de un val de infectări cauzate de virusul respirator sinciţial

Agenţia de sănătate publică din Germania – Institutul Robert Koch (RKI) – a avertizat că această ţară se confruntă cu un val de infectări cauzate de virusul respirator sinciţial (VRS/RSV).

În raportul său săptămânal despre bolile respiratorii acute, RKI a anunţat că actualul val de infectări a început pe 20 noiembrie.

Copiii cu vârste mai mici de doi ani sunt „în special afectaţi de spitalizările cauzate de infectările cu VRS”, a precizat institutul german, citat de agenția germană de presă DPA.

Raportul avertizează, de asemenea, că infectările cu noul coronavirus şi răcelile provocate de rinovirusuri sunt prezente în această perioadă în Germania, deşi nu există deocamdată semne ale unei epidemii de gripă.

Primele simptome ale infectării cu VRS la copii sunt de obicei curgerea nasului şi pierderea poftei de mâncare, urmate la scurt timp de dureri în gât.

„Urmează tusea şi strănutul, iar febra apare adeseori”, a precizat Centrul Federal pentru Educaţie Sanitară din Germania (BZgA) pe site-ul său, indicând că în astfel de cazuri pneumonia devine posibilă.

Un val puternic de infectări cu VRS s-a produs în multe ţări în toamna anului trecut şi în iarna trecută, punând presiune pe spitale şi cabinetele de pediatrie.

Atunci au fost infectaţi mulţi copii care în trecut nu au avut niciun contact cu acest agent patogen, din cauza pandemiei de coronavirus şi a măsurilor de sănătate publică adoptate împotriva acesteia.

Experţii germani se aşteptau la un val mai moderat de infectări în această iarnă.

Grupele de risc pentru cazurile severe de infectare cu VRS includ bebeluşii născuţi prematur, copiii cu boli pulmonare preexistente şi deficienţe cardiace, adulţii de peste 65 de ani şi persoanele cu sisteme imunitare slăbite.

În același timp, experții internaționali avertizează că în această iarnă există un risc mai mare să ne îmbolnăvim.

Coronavirusul, care provoacă boala Covid-19 se află pe un curs de coliziune cu flagelurile sezoniere ale gripei și ale virusului sincițial respirator (VRS), care circulă din nou după ce pandemia le-a întrerupt răspândirea, spun epidemiologii americani.

 

Exit mobile version