Site icon Editia de Dimineata

Germania reduce temperatura maximă la care pot fi încălzite sediile publice

Germania reduce temperatura maximă la care pot fi încălzite clădirile publice, dar și iluminatul public. Măsurile sunt menite să limiteze consumul de energie în următoarele șase luni, în condițiile în care prețurile acestora au crescut, iar livrările de gaze naturale din Rusia sunt incerte.

Clădirile publice vor fi încălzite doar până la maximum 19 grade, pentru munca ușoară din punct de vedere fizic și predominant sedentară.

Pentru încăperile în care oamenii desfășoară activități ușoare, predominant în picioare sau în mers, sau activități predominant sedentare de dificultate medie, limita superioară este de 18 grade.

Iar pentru activități fizice grele cel mult 12 grade. Boilerele pentru încălzirea apei la chiuvetă vor fi oprite, cu excepția situațiilor în care acest lucru este prescris din motive de igienă. Iluminarea clădirilor și a monumentelor din motive pur estetice sau reprezentative va fi stinsă.

Noul regulament nu se aplică spitalelor, căminelor pentru vârstnici sau altor instituții sociale.

În sectorul privat ordonanța permite angajatorilor să reducă încălzirea și să aibă posibilitatea de a urma exemplul sectorului public.

Clauzele din contractele de chirie care stipulează o anumită temperatură minimă sunt suspendate.

Piscinele private, fie că sunt interioare sau exterioare, nu mai pot fi încălzite cu gaz și electricitate.

Ușile magazinelor sau alte sisteme de pătrundere în spațiile comerciale încălzite din sectorul comerțului cu amănuntul nu mai pot sta deschise permanent, cu excepția cazului în care este vorba despre o cale de evacuare.

Sursa foto: pixabay.com

Exit mobile version