Site icon Editia de Dimineata

Germania reintroduce temporar controale la frontieră

Pentru a proteja viitorul summit G7 de la Schloss Elmau, lângă Garmisch-Partenkirchen, Germania reintroduce temporar controalele la frontierele interne ale spațiului Schengen. Ministerul Federal de Interne a anunțat acest lucru sâmbătă, făcând referire la cerințele de securitate sporite.

Controale la frontieră în Germania

Controalele la frontieră ar urma să fie efectuate în perioada 13 iunie – 3 iulie, în funcție de situație. Acestea ar fi aranjate flexibil în termeni de timp și loc. Controalele sunt destinate în primul rând să prevină sosirea infractorilor violenți din străinătate, scrie tagesspiegel.de.

Șefii de stat și de guvern ai țărilor G7 se vor întâlni la Schloss Elmau în perioada 26-28 iunie. În zonă sunt așteptate mai multe demonstrații cu mii de participanți.

Schloss Elmau, construit de filozoful și teologul Johannes Müller și de arhitectul Carl Sattler între 1914 și 1916, este un monument național cu patru etaje, cu acoperiș, turn și pridvor, situat între Garmisch-Partenkirchen și Mittenwald, într-un sanctuar din Alpii Bavarezi, Germania. Este situat la poalele munților Wetterstein în rezervația naturală Naturschutzgebiet, care ține de localitatea Krün.

Schloss Elmau a fost locul în care s-a desfășurat Summitul G7 ediția cu numărul 41, în 7-8 iunie 2015.

„Decizie absolut necesară”

Ministrul de Interne al Bavaria, Joachim Herrmann (CSU) a salutat instituirea temporară a controalelor la frontieră. „Această decizie a fost absolut necesară”, a spus Herrmann de la agenția de presă DP.

Controalele la frontierele interne la nivel german și-au dovedit deja valoarea la summitul G7 din 2015 .

„Comparativ cu atunci, situația politică globală s-a înrăutățit din nou. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a scoate din circulație revoltații și oamenii haotici de la început”, a spus el.

Sursa foto: ziarulromanesc.de

Exit mobile version