Site icon Editia de Dimineata

Germania va permite operatorilor de telefonie mobilă să trimită mesaje text de alertă

Germania va permite operatorilor de telefonie mobilă să trimită mesaje text de avertizare în anumite regiuni geografice, ca o consecință a inundațiilor catastrofale care au lovit țara zilele trecute. Tehnologia există de mai multe decenii, dar în Germania a fost restricţionată pentru protejarea vieţii private, informează Reuters.

Guvernul de la Berlin este în prezent presat să permită această tehnologie, după inundaţiile catastrofale de săptămâna trecută care au provocat decesul a cel puţin 180 de persoane. Unele voci susţin că mesajele de alertă ar fi crescut şansele ca oamenii să ajungă la timp într-o zonă de siguranţă.

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a declarat pentru postul public de televiziune ARD că a emis ordinul pentru introducerea sistemului care va permite trimiterea de mesaje de avertizare către toate telefoanele mobile conectate la o antenă dintr-o zonă.

Germania are unele din cele mai stricte legi din lume în materie de protejarea vieţii private, ca urmare a sensibilităţii care există în societate când vine vorba de supravegherea populaţiei într-o ţară care în secolul 20 a trecut prin două regimuri totalitare.

Exit mobile version