Site icon Editia de Dimineata

Germania. Vor fi întreruperi de curent în ianuarie și februarie, anunță ofițerii de la protecția civilă

Potrivit estimărilor Oficiului Federal pentru Protecție Civilă și Asistență în caz de Dezastre (BBK), situația tensionată din aprovizionarea cu energie va duce la întreruperi de curent în Germania în următoarele luni care vor depăși nivelul anterior. Şeful BBK, Ralph Tiesler, a anunţat şi când ar avea loc aceste pene de curent. „Trebuie să presupunem că vor fi pene de curent în timpul iernii”, a spus Tiesler.  „Prin asta mă refer la o întrerupere regională și temporară a alimentării cu energie”, scrie Express.

Cu toate acestea, cauza nu este doar penuria de energie, ci și oprirea țintită, temporară, a rețelelor de către operatori pentru a le proteja și a nu pune în pericol aprovizionarea generală.

„Riscul acestui lucru crește din ianuarie și februarie, așa că presupunem că de atunci încolo vor exista întreruperi de curent pentru o anumită perioadă de timp”, a spus Tiesler.

În acest context, președintele BBK a criticat faptul că agențiile guvernamentale nu au fost întotdeauna pregătite adecvat pentru situații de criză, cum ar fi întreruperile de curent. Unele primării și autorități sunt „cu adevărat exemplare”, cu planuri precise și asigurând alimentarea cu energie electrică prin generatoare de urgență la fața locului. „Alții sunt într-o poziție mult mai proastă, nu sunt suficient de pregătiți. Este foarte diferit”, a explicat șeful autorității.

Momentan, operatorii de sisteme de transport din Germania sunt de părere că nu va avea loc o pană de curent. ”În cel mai rău caz, pot exista așa-numitele deconectări controlate ale sarcinii. Operatorii rețelelor de transport deconectează consumatorii de la rețea pentru o perioadă scurtă de timp”, spune operatorul Amprion.

 

Exit mobile version