Site icon Editia de Dimineata

Glumele despre toaletele din curțile de la sate fac înconjurul lumii. O româncă din Franța face stand-up comedy în 4 limbi

O româncă care locuiește în Franța face stand-up comedy în patru limbi, 10 țări și două continente.

Magda Mihăilă este din Bacău și este manager de comunicare la o organizație internațională. A studiat comunicare la București și la Lyon, a lucrat la Bruxelles pentru organizații internaționale, s-a întors doi ani la București și a plecat apoi.

Prima oară unde a făcut stand-up comedy a fost chiar în țară. Românca a povestit că nu i-a fost ușor să urce pe o scenă și să spună glume, să se expună publicului misogin din România, unde comediantele erau aproape inexistente.

În spectacolele ei, aceasta spune multe glume legate de România – de locuința din Bacău unde a crescut, de toaleta din curte fără apă curentă, de mentalitatea tradițională a românilor, de leacurile băbești cu ceapă și oțet, de nerăbdarea părinților de a o vedea măritată și cu copii, dar și despre experiența ei de imigrant român în Franța.

Magda s-a mutat la Bruxelles, în 2012, împreună cu Pablo, iubitul ei spaniol, unde au stat doar trei ani. În Franța, putea să lucreze ca orice francez, pentru că terminase un master, dar în Belgia angajatorul trebuia să demonstreze că nu a găsit pe acel post un cetățean belgian și că e obligat să caute la categoria “și restul”, din care făcea parte Magda, prezintă teleleu.eu.

În Londra a avut primul spectacol în limba engleză, urmând în spaniolă la Madrid și la Barcelona și în franceză la Zürich și la Lausanne. Peste 100 de spectacole a avut în română, engleză, spaniolă și franceză în România, Anglia, SUA, Elveția, Spania, Portugalia, Franța, Olanda, Islanda și Georgia.

sursa foto: teleleu.eu

 

Exit mobile version