Site icon Editia de Dimineata

Goagăl piccers, cel mai bun prieten al rusului. Bonnie și Clyde, prezentați drept eroi sovietici uciși de naziști

Poate ar trebui inaugurată o rubrică. “Ce tâmpenii mai fac televiziunile din Rusia”. Pentru că pe lângă fracturile flagrante de logică se adaugă și o cantitate apreciabilă de prostie. Studiu de caz: Bonnie și Clyde, eroi sovietici uciși de naziști.

De 9 mai, ziua “Eliberării”, televiziunile  din Rusia s-au întrecut care mai de care în reportaje d-alea “adevărate”, cu eroi, istorisiri glorioase de luptă, acțiuni la limita imposibilului, remember-uri lacrimogene (scuzați cuvântul anglo-saxon) și poate și niscaiva raportări de producții la hectar. În fine, rețeta e clară și studiată la facultățile de comunicare la capitolul “propagandă”.

Povestirea pe scurt e cam așa…

Luni, 9 mai 2022, la televiziunea publică din Rusia, în timpul concertului dedicat comemorării celor 77 de ani de la victoria asupra nazismului, pe ecranul din spatele interpreților erau proiectate imagini cu luptătorii ruși căzuți în cel de-Al Doilea Răboi Mondial.

Însă, printre pozele afișate în timpul specacolului se număra și una cu celebrul cuplu de jufuitori de bănci din Statele Unite, Bonnie și Clyde.

Poza a apărut pe ecran când interpreta Zara a cântat piesa „Dacă nu ar fi fost război”.

Organizatorii plănuiau să arate cupluri care au fost despărțite de război sau care și-au pierdut viața în conflagrația mondială. Povestiri lacrimogene de acum 80 de ani. Dar, printre altele, au arătat o fotografie care îi înfățișează pe celebrii tâlhari americani Bonnie Parker și Clyde Barrow, care au devenit inamici publici ai statului american în timpul Marii Depresiuni, cu mult înainte de al Doilea Război Mondial.

Ooops. Balșhoi oops!

Fotografia originală

Iată și fragmentul din emisiune

 

 

 

Exit mobile version