Site icon Editia de Dimineata

Android 12 va apărea pe telefoane spre sfârșitul anului

Android logos on Samsung smartphones

La conferința Google IO 2021, compania a prezentat viitoarea versiune a sistemului de operare Android, care va veni cu o interfață de utilizator actualizată și multe altele elemente atractive. Cu toate acestea, nu veți putea descărca imediat actualizarea Android 12, deoarece lansarea versiunii finale va veni probabil spre sfârșitul anului. Unii utilizatori ar putea descărca Android 12 beta. Este de așteptat ca viitorul telefon Google Pixel 6 să vină cu Android 12 instalat pe el în ultimele luni ale anului.

Android 12 se bazează pe versiunea Android 11 din 2020, pe care unele smartphone-uri încă nu o au instalată. Dar aceasta este mai mult decât o simplă actualizare iterativă: Google o descrie ca fiind cea mai mare schimbare de design din istoria sistemului de operare Android.

Google a anunțat un nou limbaj Material Design pentru Android 12, numit Material You, care este o regândire a întregii interfețe de utilizare a sistemului de operare. Versiunea Beta 1 aduce butoane mai rotunjite, culori mai variate la forme și mișcare, alături de multe altele. Compania o numește color extraction, unde puteți alege un wallpaper și sistemul va aplica automat culorile dominante, complementare și cu aspectul cel mai bun în restul interfeței, inclusiv nuanța de notificare, ecranul de blocare și controalele de volum.

Widget-urile înregistrează, de asemenea, modificări, arătând mult mai rotunjite de data aceasta. Datorită noilor widget-uri iOS 14 prezentate anul trecut, era de așteptat ca Android 12 să vadă o reproiectare și în această zonă, unde aspectul său se va potrivi cu setul de culori pe care l-ați ales.

Foto: „Android.JPG” by 嘉傑 & Google, Wikimedia, CC BY 3.0

Exit mobile version