Site icon Editia de Dimineata

Google construiește o cască de realitate augmentată

Compania Google a început recent să-și intensifice munca la o cască de realitate augmentată (AR), cu numele de cod intern Project Iris, pe care speră să o livreze în 2024.

La fel ca viitoarele căști de la Meta și Apple, dispozitivul Google folosește camere orientate spre exterior pentru a combina grafica computerizată cu un flux video din lumea reală, creând o experiență de realitate mixtă mai captivantă decât ochelarii AR existenți de la Snap și Magic Leap. Primele prototipuri seamănă cu o pereche de ochelari de schi și nu necesită o conexiune la o sursă de alimentare externă. Hardware-ul este alimentat de un procesor Google personalizat și rulează pe Android.

Proiectul Iris este un secret bine păstrat în interiorul lui Google, într-o clădire care necesită acces cu un card special și acorduri de confidențialitate. Echipa de bază care lucrează la căști este de aproximativ 300 de oameni, iar Google intenționează să angajeze alte câteva sute.

Interesul lui Google pentru AR datează de la produsul Glass și a fost întărit de investiția în Magic Leap. Google „gândește” domeniul AR drept o „zonă majoră de investiții”. Compania are cu siguranță banii necesari pentru a finanța idei ambițioase, are talent tehnic de top, un ecosistem software robust și produse convingătoare, precum Google Lens.

Foto: Techspot

Exit mobile version