Site icon Editia de Dimineata

Google își construiește propriul oraș

Compania google speră să poată ridica un campus nou, asemenea unui oraș, lângă sediul său central din Silicon Valley. Cei de la Google au dezvăluit luna aceasta planurile pentru noul campus, care se va numi Middlefield Park, care se va întinde pe 16 hectare în Mountain View, California, unde se află sediul central al Google.

Planul include locuințe, parcuri, restaurante și terenuri de sport, scrie businessinsider.com.

Clădirile de birouri au viitor incert

Google are planuri mari după ce și-a dat seama, de la declanșarea pandemiei de coronavirus, că munca de la birou este nesigură.

Viitorul clădirilor de birouri este pus sub un mare semn de întrebare. Nicio mare companie americană nu și-a chemat angajații la munca din birou, optând pentru telemuncă, iar Google nu face excepție. Și ei au lăsat acasă angajații până în iulie 2021.

Blocuri cu prețuri accesibile

Compania vrea să facă un „oraş” mixt, de locuit și de lucrat din același loc pentru angajaţii săi, cu 1.850 de blocuri, şi promite că 20% dintre locuințe vor avea un preţ accesibil.

Google vrea să construiască restaurante, spaţii comerciale, piscină şi teren de sport. Proiectul propus de Google include 12 parcări, iar clădirile nu vor fi mai înalte de 12 etaje, din cauza unui aeroport din apropiere.

Anul trecut, compania a închiriat 1.000 de metri pătraţi de birouri lângă Piața Unirii cu intenţia de a deschide un centru de cercetare.

 

Exit mobile version