Site icon Editia de Dimineata

Google Maps ne permite acum să explorăm suprafața mai multor planete din Sistemul Solar

sursa: independent.co.uk

Acum câțiva ani, Google lansa aplicația Google Earth și ne dădea posibilitatea de a explora cele mai ascunse colțuri ale Pământului, în variantă 3D. Săptămâna aceasta, Google a trecut la etapa următoare prin lansarea unei noi aplicații intitulată „Planets” (Planete), cu ajutorul căreia putem părăsi Terra și putem explora suprafața altor planete, dar și Stația Spațială Internațională.

Aplicația este încă în faza incipientă de dezvoltare, astfel că există câteva mici restricții cu privire la  „explorarea” propriu-zisă a altor planete. Totuși, experiența este una distractivă și merită încercată. Iată care sunt cele 6 noi destinații pe care ni le oferă Google Maps.

Stația Spațială Internațională

sursa: businessinsider.com

Cu ajutorul Google Maps putem arunca o privire în interiorul Stației Spațiale Internaționale. Călătoria începe în Cupola stației, de unde putem privi Pământul, dar putem explora și alte încăperi.

Luna

sursa: businessinsider.com

Totodată acum putem vizualiza și suprafața Lunii, iar dacă privim cu atenție putem observa și locurile în care au aterizat diversele misiuni de explorare, precum Apollo 15.

Marte

sursa: businessinsider.com

Plină de vulcani și canioane adânci, Planeta Roșie este ușor de explorat.

sursa: businessinsider.com

Cu ajutorul miilor de date colecate de oamenii de știință putem accesa informații cu privire la înălțimea munților și putem vedea cum ar fi să călătorim prin canioanele de pe Marte.

Enceladus

sursa: businessinsider.com

Această minge de gheață orbitează planeta Saturn și reprezintă una dintre cele mai fascinante destinații din Sistemul Solar.

Ceres

sursa: businessinsider.com

Această planetă-pitic reprezintă cel mai mare obiect din Centura de Asteroizi.

sursa: businessinsider.com

Până la misiunea NASA din 2015, nimeni nu știa exact cum arată planeta Pluto. Misiunea a descoperit lucruri inedite cu privire la această planetă îndepărtată, cum ar fi existența unui ocean sub suprafața groasă de gheață.

sursa: businessinsider.com

Exit mobile version