Site icon Editia de Dimineata

Google pregătește revenirea angajaților la lucru, cu roboți de intimitate și corturi cu birouri (FOTO + VIDEO)

Google creează acum un loc de muncă post-pandemic care va găzdui angajații care s-au obișnuit să lucreze de acasă în ultimul an. Compania îi va încuraja pe  angajați să fie vaccinați atunci când încep să se întoarcă la birou, probabil în septembrie. La început, este posibil ca interiorul clădirilor Google să nu pară atât de diferit. Dar, în următorul an, Google va încerca noi modele de birouri în aproximativ 10% dintre spațiile sale de lucru globale.

Răspunsul pare a fi o combinație între Ikea și Lego. În loc de rânduri de birouri lângă săli de ședințe, Google proiectează „Team Pods”. Fiecare pod este o suprafață flexibilă: scaunele, birourile, tablele albe și unitățile de depozitare pe role pot fi rotite în diferite aranjamente și, în unele cazuri, rearanjate în câteva ore.

Pentru a face față unui amestec așteptat de lucrători la distanță și la birou, compania creează, de asemenea, o nouă sală de ședințe numită Campfire, unde participanții în persoană stau într-un cerc intercalat cu ecrane mari, imposibil de ignorat. Ecranele arată fețele persoanelor care apelează prin videoconferință, astfel încât participanții virtuali să fie pe același nivel cu cei prezenți fizic.

Cu biroul în grădină

La sediul său din Silicon Valley, unde vremea este plăcută cea mai mare parte a anului, Google a transformat o parcare și o zonă de gazon în „Camp Charleston”, un amestec împrejmuit de iarbă și podele din lemn, de dimensiunea a patru terenuri de tenis. Există corturi cu mese și scaune. Mai există zone de întâlnire cu decorul unui refugiu natural din California și echipamente de videoconferință de ultimă generație. Fiecare cort are un nume tematic de tabără. Camp Charleston este deschis din martie anul acesta, pentru echipele care doreau să se reunească. Google a spus că mai construiește spații de lucru în aer liber în Londra, Los Angeles, München, New York și Sydney.

Dacă o întâlnire necesită intimitate, un robot pe roți și echipat cu senzori pentru a detecta împrejurimile vine să umfle un perete translucid, ca un balon de celofan, pentru a asigura confidențialitatea întâlnirii.

Google încearcă, de asemenea, să reducă distragerea atenției. Au fost proiectate diferite partiții în formă de petale, care se pot atașa la marginea unui birou, pentru a elimina reflexiile luminoase. Un scaun de birou cu difuzoare direcționale în tetieră redă zgomot alb, pentru a înăbuși sunetul din apropiere.

Pentru persoanele care s-ar putea să nu mai aibă nevoie de un birou permanent, Google a creat, de asemenea, un birou prototip care se adaptează la preferințele personale ale unui angajat, prin scanarea cardului de angajat. Este o funcție la îndemână pentru lucrătorii care nu au birouri alocate, deoarece vin doar din când în când la firmă. Sisteamul calibrează înălțimea și înclinarea monitorului, afișează fotografii de familie pe un ecran și chiar reglează temperatura.

Foto, video: The New York Times

Exit mobile version